ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ


1। ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ।κ। Κοσμάς Παπαχρίστος. Κατάγεται από τα περίχωρα του Αγρινίου. Χρημάτισε Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως με πλούσια ιεραποστολική δράση Ιδιαίτερα προς τους νέους. Πολλοί νέοι που βρέθηκαν κάτω από την πνευματική του επιρροή προσήλθαν στον Κλήρο. Πανθομολογούμενο είναι ότι στο σύνολό τους είναι ζηλωτές. Σπούδασε Θεολογία και Πάντειο. Τώρα είναι Επίσκοπος. Σημαντικό είναι ότι δεν είναι άνθρωπος που επιδιώκει την προβολή । Είναι γνήσιος κι ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου।

2। ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ιεροδιάκονος Ιωσήφ Ζωγράφος. Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών। Από λευιτική οικογένεια και πολύτεκνη. Αν και νεώτατος κληρικός αναπτύσσει πολλαπλές δραστηριότητες. Εχει εγκολπωθεί πλήρως την ιδέα δημιουργίας της Στέγης δια βίου διαμονής και εκπαιδεύσεως αυτιστικών ατόμων। Είναι από τους φερέλπιδες ανθρώπους.

3। ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:



Κωνσταντίνος Νικ. Δημόπουλος. Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός με πολλαπλή υπηρεσία σε Σχολεία Μ. Εκπαιδεύσεως Αιτωλ/νίας। Σπούδασε Φιλολογία, Θεολογία και το Δ.Μ.Ε.
Έχει αυτιστικό παιδί πράγμα που αποτελεί ειδικό κίνητρο. Έχει επαφές με ιδρύματα και πλούσια εμπειρία δυνάμενη ν’ αξιοποιηθεί για την επιτυχία της στοχοθεσίας του Συλλόγου.

4। ΤΑΜΙΑΣ:

Αλεξάνδρα Μπακή – Γυφτογιάννη. Συνταξιούχος των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ταμίας του Συλλόγου μας επιδείχνει σπάνια δραστηριότητα. Γνωρίζει πολύ καλά τα συλλογικά θέματα
καθότι είναι Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών η ΘΥΣΙΑ για είκοσι χρόνια. Είναι και Πρόεδρος των ΚΑΠΥ Μεσολογγίου, που του δίνει οντότητα πολιτιστικού χώρου, όπου υπερήλικες βρίσκουν καταφυγή και μπορούν να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και επαγωγά. Η οικογένειά της ανατρέχει στο Πολιορκημένο Μεσολόγγι όπου η απώτατη γιαγιά Τασούλα Γυφτογιάννη έδειξε ανδρόβουλη παρουσία। Είναι και μέλος της Φιλανθρωπικής ομάδας Ι. Μ. Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων.

5. ΤΑ ΜΕΛΗ:

1) Ιουλία Πετρονικολού। Συνταξιούχος των Ελληνικών Ταχυδρομείων। Είναι μητέρα πολυμελούς οικογένειας. Τα παιδιά της σπουδασμένα προσφέρουν στην εξυπηρέτηση του Κοινωνικού συνόλου. Μαζί με τις άλλες κυρίες του Συμβουλίου και κάποιες του συλλόγου ευρύτερα, αναπτύσσει αξιόλογη δράση. Είναι μέλος του φιλανθρωπική Ι. Μ. Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων.

2) Ευαγγελία Μακεδονοπούλου – Δημοπούλου। Συνταξιούχος ΜΕ φιλόλογος στην επαγγελματική της σταδιοδρομία. Είναι σύζυγος του Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου με ειδικό κίνητρο καθότι μητέρα αυτιστικού παιδιού. Πολλαπλή, τα άλλα μέλη του Συμβουλίου, η δράση της για την προώθηση των επιδιώξεων του Συλλόγου. Είναι μέλος της ομάδας φιλανθρωπίας Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων. Οι πρόγονοί της κατάγονται από τον Ελληνισμό του πόντου που έφθασαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

6। ΕΦΟΡΟΣ:

Βασίλης Σταμάτης. Ψυχολόγος. Πρόθυμος να υπηρετήσει τους σκοπούς του Συλλόγου στα πλαίσια των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης πτυχίο Νοσηλευτικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Κοινωνικής Ψυχιατρικής και παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπήρξε συνεργάτης του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Β. Ελλάδος αναλαμβάνοντας την, υπό την εποπτεία της κ. Βάγιας Παπαγεωργίου, εκπαίδευση
εφήβων και νέων και ενηλίκων με διαταραχές του φάσματος αυτισμού. Ιδιωτεύει στην Ναύπακτο γενόμενος επιστημονικός συνεργάτης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ “ Άγιος Λουκάς Κριμαίας” της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.'Σήμερα εργάζεται ως αναπληρωτής Ψυχολόγου ΚΕΔΔΥ Αιτωλοακαρνανίας।


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου