ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ


για την πόλη μας πρέπει να θεωρείται η μουσική παράσταση που μας παρουσίασε το Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της παράστασης ήταν η συμμετοχή Καθηγητών και μαθητών σε μια δημιουργικήσυνεργασία. Αυτό γίνεται δεκτό ως ενέργεια με παιδευτική σημασία ανεκτίμητη. Η οργάνωση κι εκτέλεση υπήρξε τέλειαΠλήρης εναρμόνιση των ήχων κι απόλυτη συμφωνία. Η στοχοθεσία της παράστασης είχε το προσόν της
μεγάλης πράξης. Ενίσχυση του Συλλόγου μας για τη δημιουργία Στέγης διαμονής κι εκπαίδευσης αυτιστικών ατόμων. Ήταν προσεγμένη και στις λεπτομέρειες. Η εναλλαγή των σκήνων γινόταν αβίαστα και φυσιολογικά, χωρίς να κουράζει το ακροατήριο, που είχε επικεντρωθεί στο μόχθο των παιδικών, με θαυμασμό και κατανόηση.
Με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι στη συντριπτική του πλειοψηφία το ακροατήριο το αποτελούσαν νεαρά άτομα. Ελπιδοφόρο το γεγονός. Και για την κοινωνία ευρύτερα και για το Σύλλογό μας. Η συμπαράσταση νέων ανθρώπων αποτελεί ασφαλή εγγύηση για την επιτυχία μας. Προχωράμε τραγουδώντας! Εδώ φάνηκε ένα οργανωμένο Σχολείο με την Εμπνευσμένη Διεύθυνση της κ. Μαμασούλα και την ολόθυμη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών. Ένα τέτοιο σύνολο είναι παραγωγικό και δημιουργικό. Μέσα από όλα αυτά είναι αναμφισβήτητη η εξαιρετική ανάδειξη του κ. Μαστροσπύρου. Όλη αυτή η επί το αυτό συνάντηση έγινε υπό την σκέπη της παρουσίας του Σεβαμιωτάτου, που με πατρική παρέμβαση παρουσίασε το όραμα του Συλλόγου μας και την πίστη του για την πραγμάτωση της στοχοθεσίας μας. Χωρίς την παρέμβαση της Ι. Μητρόπολης οι πιθανότητες επιτυχίας θα ήταν περιορισμένες στο ελάχιστο. Ακούστηκε με πολύ ενδιαφέρον η ευχή του Σεβασμιωτάτου για την πρόοδο των μαθητών και την ευλογία του Χριστού. Διάπυρες οι ευχές κι επαινετοί οι λόγοι των ακροατών για το συντελούμενο στο Σχολείο έργο. Οι Άγγλοι σε παρόμοιες περιπτώσεις λένε: «Τέτοια να επαναλαμβάνονται κάθε μέρα»


Για τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο
Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Ν। Δημόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου