ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

.
19/2/2011 στο Μεσολόγγι
αίθουσα πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Συγκεντρώθηκαν σε συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη του Συλλόγου.
Είναι η πρώτη ετήσια συνέλευση των μελών από την ίδρυσή του. Παρόντα όλα τα μέλη του Συμβουλίου:
1. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς Πρόεδρος
2. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Ζωγράφος Αντιπρόεδρος
3. Ο Γ. Γραμματέας Κώστας Ν. Δημόπουλος Γραμματέας
4. Αλεξάνδρα Μπακή Ταμίας
5. Ιουλία Πετρονικολού, μέλος
6. Ευαγγελία Δημοπούλου, μέλος
7. Βασίλης Σταμάτης Έφορος.
Δια βοής εκλέχτηκε το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης αποτελούμενο από τους:
1. π. Γεώργιο Χατζάρα, συνταξιούχο Ιερέα
2. Χριστόφορο Πριόβολο συνταξιούχο Εκπαιδευτικό και
3. Παντελή Λεονάρδο Ιατρό
Η ομάδα αυτή επιτέλεσε με αφάνταστη προσήλωση το έργο της. Επιβεβαίωσε την ηγετική οντότητα του Συμβουλίου και δράση του για την κατόρθωση της στοχοθεσίας του στην κοινή των μελών βούληση, που εκδηλώθηκε με ψηφοφορία με ανύψωση των Χειρών των συνέδρων. Τακτοποίησε εκκρεμότητα στη διοίκηση του Συλλόγου εκλέγοντας αναπληρωματικά μέλη του Συμβουλίου τους:

1. Καραγιώργου Αικατερίνη
2. Αθανασοπούλου Πασχαλίνα και
3. Ψαρά Παρασκευή
Ακολούθως ο Ιερέας π. Γεώργιος Χατζάρας κάλεσε τον κ. Κώστα Ν. Δημόπουλο Γενικό Γραμματέα να ανεβεί στο βήμα και να παρουσιάσει τη διαδρομή του Συλλόγου και τα πεπραγμένα του. Υπογράμμισε την ομοψυχία των μελών του Συμβουλίου και τις ενέργειες του Συμβουλίου για την προώθηση του βασικού αιτήματός του, που είναι η Χρηματοδότηση για την Οικοδομή και τη λειτουργία του ξενώνα. Ακολούθως μίλησε ο π। Ιωσήφ αντικρούοντας τις επιφυλάξεις μερικών σκεπτικιστών σχετικά με τις δυνατότητες πραγμάτωσης των σκοπών του Συλλόγου. Παρουσίασε τις προδιαγραφόμενες προοπτικές και τα ευοίωνα μηνύματα από την οσημέραι διευρυνόμενη αποδοχή της στοχοθεσίας του Συλλόγου. Ακολούθως μίλησε η κ. Αλεξάνδρα Μπακή παρουσιάζοντας τα οικονομικά του Συλλόγου. Ο Έφορος κ. Βασίλης Σταμάτης παρουσίασε τις δυνατότητες Χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και αναφέρθηκε σε πρόσωπα με δυνατότητες αποτελεσματικής συμπαράστασης και σύμπραξης στην προσπάθεια μας. Ο πρόεδρος π. Γεώργιος Χατζάρα ζήτησε από τους συνέδρους κριτικές παρατηρήσεις στα πεπραγμένα του Συλλόγου και να καταθέσουν προτάσεις για ευρυθμότερη λειτουργία στην τρέχουσα χρονιά. Η όλη εργασία τελείωσε με Ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Κοσμά με ευχαριστήρια στους συντελεστές της επιτυχούς πορείας του Συλλόγου στη διαρρεύσασα χρονιά. Επανάλαβε τη διαβεβαίωσή του για την παντοιότροπη βοήθεια της Εκκλησίας στο έργο του Συλλόγου. Πανηγυρικό τόνο στη λήξη της Συνέλευσης των μελών έδωσε η κοπή της παραδοσιακής Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Όλοι πήραν το μερίδιο τους, ευχαριστημένοι κι αισιόδοξοι για το μέλλον.
Την επαύριο Κυριακή 20/2/2011 ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς με μέλη του Συμβουλίου μετέβηκαν στο Γαλατά στον Ιερό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου όπου Χοροστάτησε.

Ο κ. Κώστας Ν. Δημόπουλος, λαϊκός Ιεροκήρυκας με άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως εκφώνησε λόγο που στηρίχτηκε στην μοναδική παραβολή του Ασώτου. Στο τέλος μίλησε ο Σεβασμιώτατος με ένθερμα λόγια για τον Εφημέριο π. Γεώργιο Μπίμπο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Αντιφωνώντας ο π. Γεώργιος Μπίμπος υπογράμμισε ότι θεωρεί τιμή του Χωριού την αναγνώριση κι ότι είναι έτοιμος μαζί με το Συμβούλιό του να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Ιερέα στους Συμβούλους και τον Ιερό Ναό τιμητικά διπλώματα. Όλα έληξαν με ευχές για την επιτυχία των στόχων και βιώνοντας ως γεγονός την ανέγερση και τη λειτουργία του ξενώνα.

Υπεύθυνος για τη
σύνταξη του παρόντος
Κ।Ν. Δημόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου